• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al adverteerder op Marktgigant

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen adverteerder op Marktgigant?

   Inschrijven is 100% gratis en geeft je direct de volgende voordelen:

   • Meerdere advertenties beheren
   • Uitgebreide advertentiestatistieken
   • Toegang tot je persoonlijke marktkraam
   • Gratis advertenties omhoog plaatsen
   Nieuw bij Marktgigant
Je bent hier:

Uitstekend boek over München, 448 pag. en 276 ill.

20,-
Aangeboden
Donderdag 12 februari, 2015

Binnen Nederland geen verzend- en portokosten! Elders in overleg. 

Aangeboden een uitstekend boek over München, de hoofdstad van Beieren in Zuid Duitsland. De stad is ondanks de bombardementen van de 2e WO de interessantste en mooiste stad van Duitsland en kan bogen op een glorierijke geschiedenis als hoofdstad van het hertogdom, later koninkrijk, Beieren onder de vorstelijke familie Wittelsbach, die van 1180 tot 1918 regeerde. De stad is gezellig, bevindt zich in een prachtige omgeving die rijk is aan natuurschoon en bezienswaardigheden en je raakt er nooit uitgekeken. Voor een vakantie is München een prima bestemming, en dan is dit boek onmisbaar. Ook om thuis in te lezen is dit boek geschikt, de tekst is zeer verhelderend en de plattegrondjes en ondersteunende schitterende foto`s maken het tot een begerenswaardig bezit, dat noodt tot lezen. De schrijver Klaus Gallas is een gerenommeerd auteur die diverse hoogwaardige kunstreisgidsen op zijn naam heeft staan. Zijn stijl is vlot en zijn kennis is welhaast onovertroffen.  

Het boek “München. Von der welfischen Gründung Heinrich des Löwen bis zur Gegenwart: Kunst, Kultur, Geschichte” van de auteur Klaus Gallas is uitgegeven door DuMont Buchverlag te Keulen in 1980, telt 448 pagina`s, meet 15,2x20,5 cm, bevat 276 illustraties en is in goede staat.
 
Het boek begint met de geschiedenis van München vanaf de officiële stichting op 14 juni 1158 tot heden, dan een hoofdstuk over de kunst, die altijd gestimuleerd werd door de familie Wittelsbach. Een beroemd schilder was Carl Spitzweg en in München stond de wieg van de schildersgroepering “Der Blaue Reiter” met Kandinsky, Gabriele Münter, Marc en Klee.  Het volgende hoofdstuk gaat over de straten en pleinen van München die een naam hebben die gerelateerd is aan de gechiedenis vna München, zoals de Becherstrasse, die genoemd is naar Johan J. Becher (1635-1682), die er als eerste in slaagde gas te winnen uit steenkool, hij was tevens arts. Vervolgens enkele citaten van vreemdelingen over München.
U wordt daarna aan de hand van 10 wandelingen door de stad geleid. Iedere wandeling wordt ondersteund door een goede plattegrond en mooie illustraties. De tekst is “gründlich” en vol wetenswaardigheden, vlot en onderhoudend geschreven. Geen plekje blijft onbesproken. Ondanks bombardementen en het, helaas, gebruikelijke, bestuurlijke wanbeheer valt er buitengewoon veel te zien. Mocht het verleden bepaalde stadsschoon hebben weggevaagd, dan vermeldt de auteur dit gelukkig, opdat u zich een goed beeld kunt vormen van de schoonheid van vroeger.
Vanzelfsprekend heeft de stad enkele musea die geen kunstliefhebber zich mag laten ontgaan, zoals de Neue en Alte Pinakothek, maar vergeet u ook niet het Deutsches Museum, misschien wel het grootste technische museum van de wereld.
Buiten de stad komt u de tijd ook wel door, er zijn vele bezienswaardige kastelen, zoals het droomkasteel Neuschwanstein. De auteur noemt en bespreekt ze allemaal. 

Hier volgt tenslotte een citaat van de schrijver Henrik Ibsen: “Es ist so schön in München, und ich kann hier gut arbeiten. Bei aller Vergrösserung hat die Stadt etwas Ruhiges behalten und etwas Beruhigendes. Ich will noch recht lange hier bleiben. München ist mir wie eine zweite Heimat”.  

Mocht u over München willen lezen en aan de hand van schitterende foto`s een indruk over deze kunststad willen krijgen, dan is het aangeboden boek een goede aanschaf. Terplekke is het de beste kunstreisgids die u zich  kunt wensen!
Vorige
 • Stuur naar vriend(in)

  Advertentie: Uitstekend boek over München, 448 pag. en 276 ill.
  Naam:
  E-mail:
  Beschrijving:
   
 • Mail de adverteerder
 • Misbruik melden
 • Plaats gratis advertentie

Meer Overige boeken

 • De stad Felsberg in Hessen, Duitsland "700 Jahre Stadt Felsberg. 1286-1986", uitgegeven door het stadsbestuur van Felsberg, diverse auteurs en fotografen, 288 pag., diverse afbeeldingen, softcover, 20x21 cm, in goede staat. Het boek bespreekt uitgebreid de geschiedenis van het mooi
  12,50 04-11
  2012
 • Venetië; standaardwerk over de villa`s en fresco`s Binnen Nederland géén verzend- en portokosten! Elders in overleg. Mercedes Precerutti Garberi: “Frescoes from Venetian Villas”. Uitgegeven door Phaidon te London in 1971. Een schitterende, gebonden uitgave over de villa`s van Ve
  47,50 02-12
  2012